Bliss EKK belépés:

dokumentumok english

A Bliss Alapítvány 1993-ban hozta létre a Segítő Kommunikáció-módszertani Központot (SKMK), s működteti azóta is, leginkább pályázatok és adományok segítségével.

Az SKMK munkatársai augmentatív és alternatív kommunikációval segítik mindazokat, akiknél szülési agyi károsodás, baleset, értelmi sérülés stb. következtében kommunikáció-fogyatékosságot eredményező, súlyos beszédzavar alakul ki.

Hogyan kommunikálhat az, aki nem tud beszélni?

Pl. tárgyakkal, képekkel, jelképekkel, betűtáblával, gesztusokkal.

Üzeneteit közölheti kommunikációs tábla vagy elektronikus eszköz (hangadó gép, kommunikátor, kapcsoló, számítógép, stb.) segítségével.

Hogyan segítünk?

A hozzánk érkező kliens első alkalommal egy komplex vizsgálaton vesz részt (telefonon kell időpontot egyeztetni alapítványunknál), melyet gyermekorvos, pszichológus-logopédus, mozgásos szakember végez, akik természetesen mindannyian végzett AAK oktatók. A diagnosztika alkalmával megpróbáljuk minél alaposabban felmérni a sérült személy jelenlegi kommunikációs-, szociális-, viselkedésbeli-, mozgás-, stb. képességeit. Az eredmény tekintetében fejlesztési lehetőséget ajánlunk intézményünkben vagy más fejlesztő központban.

Kiknek segítünk?

• korai komplex rehabilitáció kisgyermekeknek
  • “suli-buli” – Tanköteles korú gyermekek fejlesztő felkészítése
  • fiatal felnőttek készségfejlesztése