Szolgáltatások

Korai fejlesztés

BeszélgetünkA gyermekek számára a játék az egyik legfontosabb napi tevékenység, amely központi szerepet foglal el az életükben. A játék egyszerre szórakozás, tanulás és munka is számukra. Mindezek tudatában született meg a korai kommunikációfejlesztés csoportos és egyéni terápiás modelljének gondolata, majd e gondolatok hívták életre, az immár több mint két évtizede, a Bliss Alapítványban működő „Játszócsoportot”.

Fejlesztő nevelés-oktatás

IMG_8609A fejlesztő nevelés-oktatás megszervezését azért tartottuk fontosnak, hogy a súlyosan, halmozottan, kommunikációjukban is sérült tanköteles korú gyermekek a számukra elengedhetetlen fontosságú és legmegfelelőbb oktatásban-nevelésben részesülhessenek.

Munka rehabilitáció

somaA “Műhely-csoport” tagjai olyan 16 és 30 év közötti, súlyosan-halmozottan sérült fiatal felnőttek, akik – családjaikkal együtt – célul tűzték ki a minél teljesebb életet, aminek sok minden más mellett a munkavégzés is szerves része. Fiataljaink komplex fejlesztésben részesülnek, amely magában foglalja az intézmény alapfilozófiáját képező AAK-s kommunikációfejlesztés mellett a mozgásfejlesztést és a szociális készségfejlesztést is.

Egyéni fejlesztés

IMG_5267A Bliss Alapítvány által fenntartott Segítő Kommunikációs EGYMI-ben egyéni fejlesztésre is van lehetőség. A kommunikációs készségek és képességek fejlődésével a gyermekek és családjuk életminősége, közérzete javul.

Diagnosztika

ViktorAhhoz, hogy valakinek valódi segítséget tudjunk nyújtani kommunikációs nehézségei megoldásához, a lehető legtöbbet kell megtudnunk testi, lelki és szellemi képességeiről, adottságairól, valamint családi és szociális körülményeiről. Ezek alapos körbejárása történik az ún. diagnosztikai munka során.

Eszközkölcsönző

DSCF4955A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2009-es pályázata jóvoltából speciális, augmentatív és alternatív (kiegészítő és helyettesítő) kommunikációs eszköztárat tudtunk létrehozni. A támogatás segítségével a Bliss Alapítvány nemcsak eszközöket szerzett be, de regionális eszközkölcsönzőként is elkezdett funkcionálni, vagyis ingyenes kölcsönzést biztosít a rászorulóknak.

AAK képzés

OktatásAz AAK-t ismerő, értő és tanítani tudó szakemberek nélkül csupán néhány gyermeken, fiatalon és felnőttön tudunk segíteni. Éppen ezért elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy szakembereket képezzünk, akik az ország különböző részein eljuttatják az AAK-t mindazokhoz, akik számára ez az út a kommunikációhoz.