Rólunk

Elérhetőség

Elérhetőségünk: Bliss Alapítvány

Működtetett intézménye: Bóné András Augmentatív és Alternatív Kommunikációs Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola

Címünk: 1112 Budapest XI., Neszmélyi út 36.
(Őrmezői lakótelep)

Telefon: (+361) 310-3583

Email: info@bliss.org.hu

igaz_vilagigaz_vilag_teIgaz világ
Takáts Eszter előadóművész, dalszerző, énekes vállalkozott arra, hogy alapítványunknak, alapítványunkról ír és előad egy dalt.

A Bliss Alapítvány

A Bliss Alapítvány 1987 januárjában alakult magánszemélyek és cégek adományaiból. Az ország egyik első civil szervezeteként szolgáltatásokat, képzést, oktatást ajánlott fel a gyógypedagógia és a rehabilitáció egy addig ismeretlen területén. A Bliss Alapítvány 30 éves munkájának köszönhetően ma már hazánkban is egyre szélesebb körben ismertek és használatosak az augmentatív és alternatív kommunikációs (AAK) módszerek és eszközök, amelyekkel a beszédre nem képes személyek is részeseivé válhatnak a mindennapokban szokásos beszélgetéseknek.

Az Alapítvány hangsúlyos feladata speciális iskolájának fenntartása, de a nem beszélő, súlyosan mozgássérült emberek teljes életútjára kínálunk segítő kommunikációs szolgáltatásokat. Országosan egyedülállóan végezzük kommunikációs vizsgálatukat, foglalkozunk korai kommunikáció fejlesztéssel, a más intézményben tanulók számára egyéni foglalkozásokat, konzultációkat kínálunk, a fiatal felnőttek részére pedig informatikai műhelyünkben tartunk rendszeres fejlesztő és munkarehabilitációs foglalkozásokat.

A Bóné András Kommunikációs és Fejlesztő Iskola

A Bliss Alapítvány által 1993-ban létrehozott, komplex kommunikációfejlesztést végző rehabilitációs központ több átalakulást követően 2017 márciusától fejlesztő nevelés-oktatást végez.  Iskolánkba súlyosan, halmozottan sérült, beszédfogyatékos gyermekek és fiatalok járnak. Az általános tankötelezettség rájuk is 6 éves kortól vonatkozik, de sajátos lehetőségeiket figyelembe véve 16 éves kortól 23 éves korig hosszabbítható. Jelenleg három hatfős csoporttal működik iskolánk.

Dokumentumok

A Bliss Alapítvány nyilvános dokumentumai itt érhetők el.

Önkéntesek

Jelentkezz Te is Önkéntesnek a Bliss Alapítványhoz!

Kerti munka: ásás.

Kapcsolatfelvétel