Oktatási segédanyagok

Tananyagok egér- és mobileszköz használat elsajátításához

Űrhajó kirakóEzt a gyűjteményt azok segítésére hoztuk létre, akik valami okból – akár mozgásszervi, akár koncentrációs, akár figyelmi, akár látásszervi okból –  a számítógép és mobileszközök kezeléséhez (az egér, billentyűzet és az érintőképernyő használatához) segítségre, ötletekre, játékokra van szükség.

Tananyagok a fejlesztő nevelés-oktatáshoz

Elkészült tananyag kipróbálásaAz „MM” – Mentor-Modellprogram súlyosan, halmozottan sérült személyek számítógépes megsegítésére c. projekt során mozgás és beszédképtelen fiatal felnőttek segédanyagokat dolgoznak ki tanköteles korú sorstársaiknak.

Tananyagok az alkalmazói programok megismeréséhez

munka-2Tananyagok  ahhoz is kellenek, hogy valaki elsajátíthassa a tananyagkészítéshez szükséges IKT ismereteket. Ezeket készítettük el és gyűjtöttük össze mentoraink számára. A tananyagok elkészítésében az ELTE Informatikai Kar oktatási segédanyagait használhattuk fel. A felhasznált anyagok a Tanulási Technológiák órán készültek.

Fejegér (fejmozgással irányított számítógép)

20141212miksztairethey-brigitta-vodafone-angyal-tanitja14

A MouSense szoftver egy fejegér, amelynek segítségével fejmozgásokkal irányítható a számítógép. Kattintani lehet, ha a felhasználó a fejét (és így a kurzort) rövid ideig mozdulatlanul tartja. Az MouSense ingyenesen letölthető számítógépes szoftver, működtetéséhez a szoftverre és egyszerű webkamerára van szükség, wii kontrollerrel is irányítható.