KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS

18 súlyosan mozgássérült, beszédképtelen növendék jár iskolánkba. Gyerekek, fiatalok, akik súlyos mozgássérülésük és a beszéd hiánya miatt kiszorulnak a kötelező óvodából és az osztályfokos rendszerben működő köznevelésből. Pedig nem csak tankötelesek, hanem nekik is joguk van arra, hogy megkapják mindazt a segítséget, ami az egészséges, biztonságos és számukra megfelelő fejlődést biztosítja.

Növendékeink tankötelesek, ezért a Bliss Alapítvány fontosnak tartja, hogy a családoktól tandíjat nem kérünk.

A normatíva az alapellátást biztosítja, de a gyerekek hatékony fejlesztéséhez ennél többre van szükség. A súlyos mozgássérült, nem beszélő gyerekekkel való foglalkozáshoz négy dolog kell:

1. hely, ahol a kerekes székekkel elférünk, és ahol mozgásfejlesztés, csoportos foglalkozások és egyéni órák is tarthatók

2. szakemberek: konduktor, több féle gyógypedagógus, gyógytornász, logopédus, pszichológus, orvos, akik tudatosan tervezett és sokszorosan differenciáló fejlesztést biztosítanak számukra

3. segítők, akik a növendékek mozgatásában, étkezésében és higiéniai tevékenységében közvetlenül nekik segítenek

4. eszközök, amik a mozgást és a beszédet segítik

Aki most segít nekünk, az hozzájárul, hogy növendékeinknek decemberben is magas színvonalú fejlesztést tudjunk biztosítani, hogy örömteli Mikulás napi és Karácsonyi ünnepléseket szervezzünk nekik. Köszönjük!

További információkért kattintson ide!

Támogatását az alábbi linken tudja egyszerűen elküldeni:

KÖSZÖNJÜK!